CUP Matadepera

 Som una assemblea oberta de persones diverses i tenim uns principis bàsics que ens uneixen:

  • Esdevenir l’alliberament total, com a nació, com a treballadors i com a persones. Qüestionant l’opressió i el que ens ve imposat, perquè és la manera d’avançar cap un socialisme democràtic, cap a una societat justa i igualitària, sense desigualtats socials, on els drets estiguin garantits per tots.

  • Creiem en la màxima zapatista: “aquí el pueblo manda y el gobierno obedece”. Apostem per una democràcia real, posant les institucions al servei de les persones, dotant-nos de poder de decisió i amb una transparència màxima.

  • Però tampoc ens conformem delegant amb el vot la nostra capacitat política individual cada 4 anys; la democràcia va molt més enllà. Cal empoderar-nos: cadascun i cadascuna de nosaltres ha d’esdevenir ésser polític: no callant les opinions, informant-nos, debatent i mobilitzant-nos.

  • I per això ens basem en l’assemblearisme. Perquè és la única fórmula democràtica en que cada persona por exercir la seva entitat política de forma directa, fent sentir la seva veu, entenent la dels altres, construint acords, teixint i lluitant de forma constructiva per projectes col·lectius.

L’Assemblea de la CUP vem començar a preguntar a la gent quina Matadepera somiava, com volia que fos en el futur. I amb aquesta il·lusió vem començar a imaginar i dibuixar el nostre model, “la Matadepera del poble”. Han estat mesos de molta investigació, reflexió i debat, perquè volíem fer realitat aquesta idea. I val a dir que sense la implicació de la gent del poble, que ja pensa en clau alternativa, no haguéssim sabut com fer-ho.

I finalment aquest ha estat el lema: un poble on s’hi faci vida i sigui fàcil arrelar; que es degui a les classes populars; que recuperi la identitat i torni la mirada al bosc. I no ha estat només un lema sinó un munt de feina, anàlisis, reflexions, entrevistes i propostes, recollides en el nostre llibret “Diagnòstic i propostes” i en el nostre programa.

Gràcies a les 557 persones que heu donat confiança a l’Assemblea de la CUP i que ens heu permès obtenir un regidor a l’Ajuntament!

Que visqui la Matadepera del poble!