Alternatives d’Esquerres per Badia (AEB)

L’Alternativa d’Esquerres per Badia és un petit moviment polític i social que treballa a Badia del Vallès des de la perspectiva de l’acció cívico-política de l’esquerra que planta cara al sistema des del barri, i que es preocupa pels perjudicis que provoca a les persones i el planeta. L’AEB lluita per la transformació social amb la participació de tothom, és una esquerra vinculada als moviments socials i als seus plantejaments.

L’Alternativa d’Esquerres per Badia és un partit assembleari de caràcter municipalista. Però que vol dir tot això? Com s’articula un partit que pretén ser un moviment assembleari i municipalista? Com s’organitza? Perquè la gent entengui aquest fet i pugui entrar a participar en el nostre projecte cal explicar aquests termes i com ens organitzem. 

 

Actuem localment…

En els últims anys, des de varis sectors de moviments i del teixit social s’ha fet una aposta pel municipalisme, entès com a treball polític des de la proximitat: el municipi o el barri com espai més proper i per tant privilegiat d’intervenció.

Així, l’Alternativa d’Esquerres per Badia és un partit MUNICIPALISTA perquè, tot i tenir la consciencia oberta a l’esdevenir mundial, incideix en política estrictament des del municipi de Badia. I un fet prou destacable, no forma part de cap superestructura de partit a nivells més elevats: l’Alternativa d’Esquerres per Badia és sobirana per si mateixa, sense ordres, polítiques, ni normes imposades des d’alt.

Som gent de Badia, sense “jefes” per sobre que ens diguin el que està bé i el que no. 

Defensem i posem en pràctica una forma diferent de fer política amb una organització asssembleària i de respecte a la voluntat de les bases i de la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Badia, que respon a les demandes del municipi i radicalitzar la democràcia…

…sense perdre la visió global

Des de l’AEB actuem en el nostre àmbit més proper, però amb la intenció de contribuir a un canvi global a la societat i per tant, sense perdre de vista la situació general.

En aquest sentit participem en campanyes generals que busquen un món millor i mirem d’aporpar-les a Badia.

Igualment hem recolzat projectes de cooperació amb aquells que en diversos llocs del món lluiten per canviar la seva condició de desafavorits.

 

L'any 2019 vam presentar-nos sota la confluències Totes Fem Badia que va obtenir 4 regidors i regidores a l'ajuntament de Badia del Vallès.

 

Treball comarcal

Tot i ser un grup local, els últims anys hem participat en projectes i campanyes conjuntes amb altres grups alternatius del Vallès Occidental.

Molts dels problemes, dels conflictes o de les desigualtats que patim no són exclusius de Badia, ni acaben a la frontera del municipi. És bo doncs, treballar-los cojuntament amb altres persones dels pobles propers que tenen una visió molt propera a la nostra. Sempre una visió horitzontal de col·laboració i no de jerarquies.

Noticies recents de la web de l’AEB

Noticies recents de la web de Totes fem Badia