Suport a Tomàs Sayes, en vaga de fam per l’ensenyament públic

Des de les Candidatures Alternatives del Vallès ens afegim a la protesta realitzada per l’estudiant en vaga de fam de la UAB, Tomàs Sayes, que roman en vaga de fam des de fa 23 dies. Amb aquesta nota mostrem tot el nostre suport a l’acció reivindicativa del Tomàs i fem una crida a la població del Vallès perquè també s’afegeixi a aquestes mostres de solidaritat i de mobilització en defensa d’un ensenyament públic i de qualitat.

Des de les CAV ens hi solidaritzem plenament perquè compartim la seva acció de denúncia contra la implantació del Pla Bolonya (Espai Europeu d’Educació Superior), que suposa el tret de sortida del procés de privatització i mercantilització de la universitat pública. La defensa dels serveis públics és un dels principis que uneixen les diferents candidatures que formem les CAV.

En aquest sentit, també mostrem la nostra oposició a l’intent d’implantació de la LEC (Llei d’educació de Catalunya), que amb un objectiu que manté similituds al de l’àmbit universitari pretén introduir mesures que afavoreixin la privatitzacio de l’ensenyament primari i secundari a l’ensenyament públic, fet que precaritzaria els serveis i retallaria els drets dels professionals de l’ensenyament. Per aquest motiu també mostrem el nostre suport a les mobilitzacions que els professionals de l’ensenyament i els estudiants realitzaran durant els propers dies: la manifestació del dijous 19 convocada pels sindicats de l’ensenyament i les tancades a les escoles i instituts de la setmana vinent.

En Tomàs Sayes, que ja acumula 23 dies de vaga de fam la UAB de Cerdanyola del Vallès, compta amb tot el nostre suport. Per això, junt amb ell, també denunciem el caràcter antidemocràtic dels responsables institucionals que impossibiliten el diàleg i la participació en les decisions sobre el model d’ensenyament que volem la majoria social, un ensenyament públic i de qualitat.

Candidatures Alternatives del Vallès (CAV)

18 de març de 2009