Les CAV instem a blindar les municipalitzacions de serveis davant l’envestida de Montoro

Des de les CAV fa setmanes que fem una crida a aturar els peus al ministre Montoro, qui ha introduït als Pressupostos de l’Estat de 2017 algunes clàusules per evitar que els ajuntaments puguin subrogar la plantilla de les empreses concessionàries quan es realitzi una reinternalització d’un servei, sigui pel motiu que sigui. La maniobra de Montoro suposa un greu entrebanc per portar a terme els processos de remunicipalització de serveis i una ingerència a les competències municipals.

Per això des de les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), sota la coalició municipalista CAV-CUP-Poble Actiu, hem presentat mocions a diferents municipis de la comarca per tal de blindar la capacitat dels ajuntaments de fer aquestes municipalitzacions. Així s’ha manifestat i es manifestarà pròximament en diversos plens com el de Ripollet, Rubí, Badia o el Consell Comarcal del Vallès Occidental, sota mocions pròpies o sumant-nos a d’altres que anaven en la mateixa línia.

A banda dels debats plenaris s’ha iniciat una campanya a xarxes sota el lema “No es poden posar portes al camp”, per evidenciar que la natura supera qualsevol obstacle i també ho faran així les municipalitzacions. Sota el hashtag #MonteroVsServeisPúblics, les simpatitzants i militants expressen arreu del país que ens trobem davant un combat i que cal presentar resposta.