“Qui no es mou no sent les cadenes” R.Luxemburg

Des de les candidatures que conformem les CAV hem estat sempre a favor del dret a decidir i hem fet una aposta ferma perquè fos el poble català qui pogués expressar la seva voluntat en un referèndum.

La repressió que estem vivint a Catalunya és innegable: s’ha perseguit i prohibit cartells, webs, impremtes, treballadors de diaris, s’ha rebentat portes d’escoles, agredit a persones concentrades pacíficament, etc. Abans d’ahir es va sumar un estadi més a la repressió aplicant la presó preventiva a dues persones per les mobilitzacions prèvies a l’1 d’octubre.

De la mateixa manera que vam condemnar la violència de l’1 d’octubre, tal com ens vam sumar a la vaga general en denúncia de la vulneració de drets dels i les treballadores de diferents empreses sota el pretext d’evitar el referèndum, com l’aturada general, sumem ara el nostre rebuig a les detencions de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez presidents d’Òmnium i ANC respectivament.

Volem posar de relleu la resposta del poble català que a cada gest repressiu surt al carrer a reivindicar els seus drets. Ahir vam tornar a veure mostres de suport a totes les viles i ciutats del país des de les convocatòries del matí com les de la tarda i hem sentit com revifaven les cassoles amb més força de la que potser havien tingut mai. 

De vegades encara se sent algú perplex davant les reaccions de l’estat espanyol. Aquesta perplexitat és un bon símptoma, és l’evidència que el poble es mou i nota les cadenes del règim del ‘78.