Declaració de rebuig a les detencions de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez del Consell Comarcal del Vallès Occidental

Declaració del govern del consell comarcal del vallès occidental (PSC, ERC, PDECAT) amb el suport del grups comarcals d’entesa i CAV-CUP i l’adhesió del consorci per a la gestió de residus i del consorci turisme del vallès occidental

El consell comarcal del Vallès Occidental expressa el seu rebuig frontal a les detencions de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. És absolutament injustificable que els presidents d’Òmnium Cultural i l’assemblea Nacional Catalana estiguin en presó preventiva per haver convocat una concentració pacífica el passat 20 de setembre.

Creiem que és un despropòsit que s’acusi d’un delicte de sedició als responsables de mobilitzacions cíviques i sense incidents com les que s’han dut a terme a Catalunya els darrers anys. L’empresonament de Cuxiart i Sànchez atempta contra les llibertats polítiques i dificulta enormement un diàleg serè, totalment necessir per a la resolució del conflicte actual.

Insistim, una vegada més, que els problemes polítics s’han de resoldre a través del debat polític i no des d’instàncies judicials.

Des del Consell Comarcal donem el nostre suport a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i a les seves families i ens reiterem en la demanda de la seva llibertat immediata.

Una situació que necessàriament situa l’estat espanyola fora dels valors de llibertat d’opinió i de pluralitat política que estableix en marc europeu.

El vallès occidental, 17 d’octubre de 2017.