Breu del ple del Consell Comarcal del 5 d’octubre de 2017

El ple del consell comarcal d’avui al Vallès Occidental va ser ajornat per qüestions tècniques fins al 5 d’octubre i es veu avançat respecte al seu horari habitual per la coincidència amb altres plens que també han estat endarrerits, però en aquest cas, per la situació d’excepcionalitat que es viu a Catalunya i per la qual molts ajuntaments van aturar la seva activitat institucional durant uns dies.

S’ha començat el ple amb l’explicació i la lectura de la declaració institucional del consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès occidental davant els fets ocorreguts durant la jornada de l’1 d’octubre, en la que es destaca el comportament pacífic i cívic d’una ciutadania que va sortir massivament al carrer i per contra les càrregues policials que van deixar prop de 850 persones ferides a tot Catalunya. Es fa esment específic als dos episodis violents viscuts a la comarca: a Sabadell i a Castellbisbal. També es fa una crida al respecte ideològic i la llibertat d’expressió com pilars fonamentals de la societat i se sol·liciten responsabilitats polítiques per les càrregues policials contra els i les ciutadanes.

Podeu consultar aquí la declaració completa. Evidentment ens hi sumem i ens alegrem que sigui àmpliament assumida.

El primer punt dels Compte General de l’exercici 2016 ha estat aprovat tot i que amb la nostra abstenció i la de tota l’oposició. El segon punt és l’increment de les retribucions del personal per l’exercici 2017 i la modificació de crèdit perquè aquesta sigui possible, ha estat aprovat i té el nostre suport. Aquest punt preveu l’ajustament de salaris amb un increment d’1% de les retribucions del personal funcionari i laboral de l’administració comarcal.

En aquest brevíssim i tècnic ple s’han retirat les mocions presentades per CAV-CUP i Ciutadans. En el nostre cas es tracta d’una moció sobre la llibertat d’expressió i el cas del raper Elgio, la qual hem acceptat ajornar fins al mes vinent per tal de fer arribar més informació a la resta de grups comarcals i que aquests puguin valorar-la amb tota la informació sobre la taula.