Les CAV donem suport al referèndum de l’1-O

Tot i que hem mostrat la nostra posició repetides vegades amb el nostre compromís, amb la nostra presencia a les mobilitzacions i via xarxes, creiem que és necessari deixar per escrit el posicionament d eles CAV pel que fa al referèndum de l’1 d’octubre.

 

Les CAV donen suport al referèndum de l’1-O

Les CAV ens manifestem a favor del referèndum i demanem una amplia participació de tota la ciutadania.

El proper 1 d’octubre és una data molt important per Catalunya i de la mateixa manera per a les CAV. Aquest dia està vinculat directament al dret a l’autodeterminació  i ens preguntarem si volem – o no- esdevenir un estat independent en forma de república.

El referèndum és per si mateix una eina de participació política molt potent que en aquest cas esdevé essencial per a que el poble català es manifesti sobre la indepèndencia de Catalunya, l’únic a qui cal preguntar.  El proper 1 d’octubre, sigui quina sigui la posició de cadascú, hem de participar per fer saber el nostre posicionament. Des de les CAV tenim molt clar que és la participació el que dotarà de garanties democràtiques aquest procés.

La ciutadania s’ha mobilitzat en nombroses ocasions per a la independèncencia, però ens cal aquest referèndum, una eina clarificadora que ens permeti a totes les persones pronunciar-nos sobre aquesta qüestió específica i no vinculada a cap votació de partits.

Josep Maria Osuna, alcalde de Ripollet, membre de COP- Compromís per Ripollet, integrant de les CAV  deia el passat juliol: “tenim davant nostre una eina molt potent i una oportunitat irrenunciable, que fa pocs anys era inimaginable. Per tot això els alcaldes i alcaldesses que aspirem al canvi no podem romandre passius, sinó que hem de prendre partit l’1 d’octubre. Hem de prendre partit el dia 1 d’octubre per tal d’assegurar que sigui un èxit de participació i en definitiva una victòria del poble”.

Des dels ajuntaments, a govern o oposició, des del carrer, a cada racó de cada municipi treballarem per a que Catalunya s’expressi sense pors i en plena llibertat.

L’1 d’octubre, votarem!