Breu del ple comarcal de maig

El passat ple del Consell comarcal va ser un plenari que tot i que havia de ser eminentment tècnic va incorporar dues declaracions inicials – que van comptar amb majoria a la junta de portaveus, amb els únics vots en contra de C’s i PP-. La primera, en relació a condemna als assassinats a Palestina, 55 morts per acció de l’estat d’Israel. La segona, en suport i donant recolzament a la comunitat educativa de l’institut Palau de Sant Andreu de la Barca i tot el seu professorat.

Al ple es va exposar diferents qüestions sobre els pressupostos participatius del consell comarcal, en què es destinen 15.000 euros del pressupost de l’ens, l’aprovació del reglament de mercavallès, diverses modificacions de crèdits dels pressupostos i aspectes sobre el tràmit de transport escolar obligatori i no obligatori.

El punt més rellevant de tots, o si més no el que té unes implicacions més grans a escala ciutadana i de pressupost, el de beques menjador, no es va dur a votació sinó que sols se’n va informar. En aquest punt vam voler intervenir per tal de compartir la necessitat d’aquests ajuts, però també que cal donar resposta des de les administracions per anar més enllà i respondre globalment a la pobresa i garantir que les famílies tinguin els recursos necessaris per a una vida digna. Això passa, evidentment, per un front comí i coordinat de les administracions prenent mesures que superin les ajudes assistencialistes.

Finalment es va presentar dues mocions de suport a proactiva open arms i sobre el procés de pau a Colòmbia a les quals vam donar suport.