VII Bicicletada pel Vallès

Aquest diumenge 29 de juny ha tingut lloc la VII Bicicletada pel Vallès, organitzada per les Candidatures Alternatives del Vallès, per reivindicar els camins, les vies verdes i els carrils bici a la nostre comarca.
Més de 200 ciclistes de totes les edats han anat sortint dels diferents pobles organitzadors, per anar-se trobant  en dos rutes diferents i fer un recorregut conjunt per Badia del Vallès. Per una banda van arribar les ciclistes que venien des de Castellar, Sabadell i Barberà.  I per un altre costat de Badia arribava un grup que venia des de Santa Perpètua, Ripollet i Cerdanyola.
Un cop finalitzat el recorregut per Badia i ja al punt d’arribada s’ha servit esmorzar a tots els participants i se’ls ha lliurat un petit record de la jornada. I també s’ha aprofitat el moment per celebrar els 20 anys de l’Alternativa d’Esquerres per Badia.

Totes aquestes persones han pedalat per reivindicar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, eficient, saludable, ràpid i segur. Des de les CAV sempre hem apostat per la bicicleta com una alternativa real i vàlida als mitjans de transport privats, i una eina perfectament complementària de la xarxa de transport públic, que també creiem que cal potenciar.
Però per a que la bicicleta rebi l’impuls definitiu que estengui la seva utilització, cal realitzar polítiques valentes i una bona planificació del territori, les infraestructures i els mitjans de transport públics, per tal d’aconseguir una bona xarxa de camins, vies verdes i carrils bici que permetin el seu ús de forma segura i eficient.
És amb aquest objectiu que es realitza cada any la bicicletada pel Vallès, per denunciar el mal estat i la falta de connectivitat dels camins i vies verdes entre els pobles de la nostre comarca, però també per reclamar als òrgans competents que comencin a apostar fort per la bicicleta com un autèntic mitjà de transport, i no només com una forma d’oci o esport.
D’aquesta manera, ens comprometem a seguir organitzant aquesta jornada reivindicativa, any rere any, per aconseguir una bona xarxa d’infraestructures que permetin l’ús de la bicicleta de forma segura i còmoda a tots els ciutadans del Vallès.
En defensa dels camins, les vies verdes i els carrils bici, fins l’any que ve!