Pel respecte a les persones nouvingudes

Des de les Candidatures Alternatives del Vallès considerem molt greu l’actitud del govern municipal de Vic plantejant el tema de l’empadronament de les persones que són al nostre pais sense els papers que regularitzen la seva situació legal. És greu per a les persones de Vic afectades i perquè obre un camí molt perillós per a d’altres municipis de Catalunya amb governs amb ganes de fer servir el populisme com a arma electoral. En aquest sentit volem declarar que compartim l’opinió de les entitats de la societat civil de Vic que es van expressar en aquest breu comunicat el passat dia 11:
Les entitats sotasignades, davant de la greu decisió de l’Ajuntament de Vic en relació amb els criteris d’empadronament, que ha causat un gran malestar entre les persones nouvingudes i la població en general, i que afecta o pot afectar en el futur a diferents poblacions d’Osona i de Catalunya,
FEM CONSTAR:
1.- Demanem la retirada immediata dels criteris d’empadronament anunciats, perquè són il•legals i greument discriminatoris, i contradiuen el Pacte Nacional per a la Immigració.
2.- Reclamem respecte pel col•lectiu de persones nouvingudes, i que es deixi de criminalitzar les persones només pel seu origen, condició social o situació administrativa.
3.- Anunciem la nostra voluntat de continuar treballant colze amb colze amb l’Ajuntament de Vic per proposar i impulsar polítiques i actuacions d’acollida degudament consensuades, que facin de Vic un exemple de convivència i de col•laboració entre persones procedents de diferents cultures i orígens. Demanem una reunió immediata amb l’equip de govern de l’Ajuntament.
4.- Reclamem que no se’ns margini quan s’ha de prendre decisions que ens afecten, ja que el primer requisit d’una bona convivència és el diàleg constructiu, i respectuós amb la dignitat i els drets de totes les persones, amb una autèntica participació ciutadana.
5.- Reclamem a totes les administracions que intensifiquin el seu esforç i suport a favor de les poblacions que tenen uns majors índexs d’immigració i de les polítiques a favor de la igualtat d’oportunitats, proporcionant les degudes dotacions econòmiques i de mitjans materials i humans, per tal de preservar, abans que tot, la pau social i la bona entesa entre tots i totes.

ENTITATS SIGNANTS: African Muslem Cultural Association, Afufis (Senegal),Amic- Amazigh, Amic/ UGT, Associació Cultural Subsahariana i amics d’Osona,Associació d’Equatorians de Catalunya-Osona, Associació de Ghana-Osona, Associació Social i Cultural de la India, Associació Tapís, Càritas, Casal Claret,Centre Islamic de Vic,Chamba Youth Association, Cite-CCOO, CCOO de Catalunya, Comité Cívic Colombià, Comunitat Musulmana de Vic, CSA. La Torratxa, Fedascat, Jameiat Essalam, Ohaneze Ndigbo in Catalunya, Revista Mà, SOS Racisme, UGT de Catalunya,Veus Diverses.