Les CAV contra la il·legalització d’Iniciativa Internacionalista


El Tribunal Suprem ha il·legalitzat la candidatura a les eleccions europees Iniciativa Internacionalista-Solidaridad de los Pueblos. A l’ampar de l’antidemocràtica Ley de Partidos, denunciada reiteradament per juristes internacionals, l’Estat espanyol revela un cop més la seva herència franquista en ilegalizar una opció política, obertamente d’esquerres i anticapitalista, que uneix diverses forces i militants de tota Espanya a l’entorn de la defensa de la democràcia, el socialisme i els drets dels pobles. Una candidatura que a més ha aclarit publicament que condemna la violència.

Davant d’aquesta violació dels més elementals principis democràtics els membres de les Candidatures Alternatives del Vallès volem expressar que:

• Mostrem la nostra solidaritat amb les organitzacions polítiques i socials i amb les persones que a títol individual estaven treballant en la possibilitat de presentar una candidatura d’esquerres i internacionalista a les properes eleccions al Parlament europeu.

• Defensem en veu alta el dret de tots els ciutadans espanyols a postular-se com a candidats i a triar lliurement els seus representants.

• Creiem que aquesta pràctica per part de l’estat d’engrandir artificialment l’entorn d’ETA busca ilegalitzar tothom que realment pugui arribar a molestar, en cas que li convingui. Si no aixequem la veu, tots i totes podem èsser il·legalitzats.

Coordinació CAV