Èxit de participació a la trobada “Construïm Alternatives” i moltes ganes de seguir treballant juntes

Les Candidatures Alternatives del Vallès, Gent de Gramenet, La Trobada de Nou Barris i l’Alternativa d’Esquerres de Cornellà, entitats organitzadores i convocants, valoren de forma molt positiva la participació en la trobada del passat 6 d’abril a Ripollet. Amb més de 180 persones participants, vingudes de més d’una vintena de pobles i vinculades a més de 40 entitats i col·lectius de tots els àmbits, l’organització va veure llargament superades les seves expectatives d’assistents.
Però no només es va complir l’objectiu d’obtenir una àmplia participació, sinó que es va aconseguir també l’objectiu de generar un espai de trobada, on les confiances i les complicitats entre militants de les diferents entitats van sorgir i fluir durant tota la jornada. L’ambient de la trobada va ser molt distés, però amb molta il·lusió, entusiasme i ganes de treballar i col·laborar juntes per construir alternatives a l’actual sistema econòmic, cultural, polític i social.
Des dels diferents tallers en que es va dividir la jornada, es van debatre qüestions de millora de la democràcia, alternatives econòmiques, de com afrontar la qüestió nacional i relació amb es va fer un repàs de les experiències de lluita actuals i dels reptes de futur d’aquestes lluites. Totes les conclusions d’aquests debats s’estan treballant per elaborar un document base que s’obrirà per a l’adhesió de persones i entitats.
De la jornada també en va sortir el compromís de seguir treballant conjuntament per aconseguir un autèntic front popular de lluita, concretant una nova data de trobada al maig i remarcant la voluntat de tots els assistents a transmetre als seus col·lectius l’experiència viscuda, per tal d’estendre la proposta a moltes més entitats i col·lectius de tots els àmbits sectorials i territorials.
Volem aprofitar la nota per felicitar als companys del COP-Compromís per Ripollet,amfitrions de la trobada i encarregats de totes les qüestions logístiques, per la bona acollida donada a tots els participants i la bona organització de totes les activitats. Després d’aquesta jornada podem dir ben convençuts que junts som més forts, i aquesta trobada ha servit per donar un primer pas cap a la unió que ens ha de permetre afrontar les futures lluites amb tota la força necessària per vèncer.


CANDIDATURES ALTERNATIVES DEL VALLÈS, GENT DE GRAMENET, TROBADA DE NOU BARRIS I ALTERNATIVA D’ESQUERRES DE CORNELLÀ
06 ABRIL 2013